Advies & Bemiddeling


Graag adviseer ik u bij uw aankoop en/of bij het samenstellen van een collectie kunst en-of kunstnijverheid. Door mijn kennis van de nationale en internationale markt kan ik u helpen bij het vinden van bepaalde objecten en adviseren omtrent de huidige marktwaarde ervan.
In al die jaren is er een zeer uitgebreid netwerk van specialisten en veilinghuizen opgebouwd, waardoor ik u optimaal van dienst kan zijn, omdat u, via mij, ook hiervan gebruik kan maken.
Door bij uw eventuele aankopen gebruik te maken van deze vakkennis heeft u de garantie iets origineels te kopen. Natuurlijk kunt u ook advies krijgen bij de verkoop van uw objecten, of voor advies met betrekking tot bijvoorbeeld restauratiewerkzaamheden.

Bemiddeling bij verkoop van uw antiek of kostbaarheden
Als u uw antiek of kostbaarheden gaat verkopen, kan het raadzaam zijn een taxateur in de hand te nemen. Een goede inventarisatie, taxatierapport en een goed plan van aanpak kunnen ervoor zorgen dat een collectie meer opbrengt dan verwacht. Dit kan betekenen dat een collectie misschien gesplitst moet worden en dat sommige objecten in het buitenland geveild moeten worden.

Bemiddeling bij de afwikkeling van een nalatenschap
Voor nabestaanden betekent het afwikkelen van een inboedel bij nalatenschap een extra belasting in een toch al zware tijd. Wij kunnen u hierbij helpen door de inboedel goed uit te zoeken en vervolgens een taxatierapport te maken voor onderlinge verdeling. Indien gewenst kunnen wij ook uw ‘scheidsrechter’ zijn (vaak samen met de notaris of executeur testamentair). Voor onverdeelde zaken kunnen wij u in contact brengen met het juiste veilinghuis om te veilen. Daarnaast kunnen wij zorg dragen voor een verdere afwikkeling door bijv. een goede opkoper in te schakelen.

Neem contact op